Perver ve Barzani Haburdan giriş yaptılar

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır programına davet ettiği IKBY Başkanı Barzani ve sanatçı Şivan Perver, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Diyarbakır programına davet ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perver, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan saat 07.10 sıralarında yaklaşık 20 araçlık konvoyla Türkiye'ye giriş yapan Barzani ve Perver'i gümrük sahasında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgün, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir karşıladı. Milletvekili Dindar, Barzani'ye Kürtçe "Hoşgeldiniz" dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Barzani ve Perver tekrar araçlarına binerek, Diyarbakır'a doğru hareket etti. Barzani'ye Milletvekili Dindar ve Vali Vekili Akgün de eşlik etti.  Öte yandan, Barzani posteri ve bölgesel yönetimin bayraklarını taşıyan bir grup vatandaş da Habur Sınır Kapısı girişinde "Lider Barzani Hoşgeldin" yazılı pankartı açtı.
ŞİVAN PERWER: HEPİMİZİN GÖNLÜ MUTLU OLSUN

Kürt Sanatçı Şivan Perwer de, “Hepimizin gönlü mutlu olsun. Bu mutluluğa ortak olmak için geliyoruz. Konuşulacak çok şey var ama onları sonra konuşacağız. Biz vatanımıza geldik. Güzel şeyler oluyor. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Kaynak: AA

Etiketler: , , , ,

Yazar Hakkında

Haberin ve bilginin kaynağı http://defoluhaber.blogspot.com/ Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz