Erdoğan ve Barzan'i hediyeleri.

Erdoğan bakır portresi

Sur ilçesinde tarihi bakırcılar çarşısındaki Tanrıkulu Bakırcılık Firması sahibi ve Diyarbakır Turizm Platformu Başkanı Mustafa Tanrıkulu, çocukluğundan bu yana "ata mesleği" dediği bakırcılık sanatını sürdürdüğünü belirterek, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç'ın verdiği sipariş üzerine yarın Diyarbakır'ı ziyaret edecek Başbakana sunulmak üzere bakır bir tablo hazırladığını söyledi.
Tanrıkulu, tablonun el emeği göz nuru olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Tabloyu 1 ay boyunca 7 kişi günde 4 saat çalışarak hazırladık. Önce fabrikaya bu boyutta bakır için özel sipariş verdik. Bilgisayar ortamındakii resimleri büyük boyutlarda kağıtlara çıkardık. Şablonu bakır üzerinde ayarlayıp kopyaladık. İşleme yaptıktan sonra ressam tarafından yağlı boya ile renklendirildi. Üzeri oksitlenen tablo daha sonra da kararmaması için verniklendi. İnsan portresi işlemek belli bir hat bulunmadığı için inanılmaz güç. Ancak başarılı olduğumuza inanıyoruz."

barzani bakır portresi

Barzani'nin hediyesi hazır ama...
Tanrıkulu, Diyarbakırlı bir iş adamının yaklaşık bir ay önce verdiği sipariş üzerine IKBY Başkanı Barzani'nin de fotoğrafını bakıra işlediğini ifade ederek, "Bir iş adamı Barzani'nin Diyarbakır'ı ziyaret edeceğinin açıklanmasından önce 2 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde üzerinde Barzani'nin resminin bulunduğu bir tablo siparişi vermişti. Bu tabloyu da hazırladık. Ancak tablonun Barzani'ye Diyarbakır'ı ziyaretinde mi, yoksa Irak'ta mı hediye edileceği belli değil" dedi.
Kaynak:Hurriyet
Etiketler: , ,

Yazar Hakkında

Haberin ve bilginin kaynağı http://defoluhaber.blogspot.com/ Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz