ABD'den Barzani yorumu

jea psaki
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, "Irak-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için gösterilen çabalardan memnuniyet duyuyoruz" dedi.
Psaki, günlük basın brifinginde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye'ye yapacağı ziyarete dair bir soruyu da yanıtladı. ABD'nin, hem Türkiye hem Irak ile güçlü ve olumlu bir ilişkisinin bulunduğuna işaret eden Psaki, "Her iki tarafta dason dönemdeki karşılıklı ziyaretler dahil olmak üzere ilişkileri geliştirmek için gösterilen son çabalardan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye-Irak ilişkilerinin geliştirilmesi bölgesel istikrar ve işbirliği için kritik önemde, dolayısıyla bunu teşvik etmeye devam ediyoruz" diye konuştu.
Psaki, Türkiye'nin uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde Çinli bir firmayla sözleşme görüşmelerine başlama kararı almasına ilişkin soruya karşılık da "Türk hükümetinin, Nato sistemleriyle ya da kolektif savunma kabiliyetleriyle birlikte çalışamayacak bir hava ve füze savunma sistemi için halen ABD yaptırımı altındaki bir Çin firmasıyla sözleşme görüşmelerine dair ciddi kaygılarımızı iletmeye devam ediyoruz" şeklinde
açıklamalarda bulundu.
Etiketler: , , ,

Yazar Hakkında

Haberin ve bilginin kaynağı http://defoluhaber.blogspot.com/ Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz