Nusaybin Belediye Başkani mayinli alana girdi

BDP'li grup, Suriye sınırında yapımına başlanan istinat duvarını engellemek için eylem düzenledi. Nusaybin Belediye Başkanı'nın mayınlı alana girmesi üzerine duvar yapım çalışmalarına ara verildi.
Nusaybin'de toplanan ve aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz'ın da olduğu grup, Yıldırım Ortaokulu önünde toplandı. Grub adına konuşan İl Başkanı Reşat Kaymaz, Suriye sınırına duvar örülmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Grup daha sonra Nusaybin Tren Garı'na kadar yürüdü. Sınıra gelen gruptakilerden Belediye Başkanı Gökkan ve İl Başkanı Kaymaz, sınırda istinat duvarı inşaatındaki iş makinesinin çalışmasını engellemek için mayınlı alana girdi.
Bunun üzerine askeri araçtan, alanda mayın bulunduğu yönünde uyarı yapıldı. İkaz sonrası Gökkan ve Kaymaz, askeriye ile mayınlı alan arasındaki duvarın üzerine çıktı.
Güvenlik görevlilerinin devreye girmesi üzerine, duvar yapım çalışmalarına ara verildi. Gökkan ve Kaymaz da duvardan ayrılarak, güvenli bölgeye geçti. AA
Etiketler: , ,

Yazar Hakkında

Haberin ve bilginin kaynağı http://defoluhaber.blogspot.com/ Adsense Templates