Kredi çekecekler dikkat



Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla bankalarda bayram kredisi yoğunluğu yaşanıyor, uzmanlar tüketicileri kredilerin vadesini uzatmamaları yönünde uyarıyor.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanvekili Hatice Kalyoncu, her bayram öncesi ların tekliflerinde artış yaşandığını, bu sürecin fırsata çevrilmeye çalışıldığını savundu. Tüketicilerin zorunlu olmadıkça kredi çekmekten uzak kalması gerektiğini belirten Kalyoncu, "Gerçekten ihtiyacınız varsa tekliflerle diğer bankaların şartlarına da bakınız. İfade edilen faiz oranları dışında herhangi bir masrafın olup olmadığını muhakkak araştırın, son anda çıkacak ekstra masraflarla karşılaşmayınız" dedi. Kalyoncu, masraflar nedeniyle tüketicilerin eline belirtilenden daha az para geçtiğini kaydetti.
UZUN VADEYE DİKKAT
"Bankalar, sundukları kredilerin toplam maliyetini bedel ve aylık faiz oranlarıyla belirtmek zorundadır" diyen Kalyoncu, "Tüketicilerimiz, toplam kredi masraflarını karşılaştırmayı ihmal etmesinler. Bazı durumlarda, daha düşük faizle sunulduğu iddia edilen krediler, ek masraflar hesaba katıldığında, tüketiciye daha yüksek maliyetler getirebilmektedir" ifadesini kullandı.
 

Kalyoncu, kredilerin geri ödenmesinde vade süresinin ve faiz oranının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Tüketicilerin vadeyi ekonomik gücüne göre belirlemesi gerektiğini vurgulayan Kalyoncu, sözlerini şöyle devam etti: "Krediyi kolay ödeyebilmek için çok uzun vadelere girip ödeyeceğiniz faizi artırmayınız. Bu noktada tüketicilerimiz özenli hareket etmelidir. Kısa vade ve yüksek aylık ödeme faize giden harcamaları azaltırken, tüketicinin ödeyememe ve ceza ile karşılaşma riskini artırmaktadır. Uzun vadeli ve düşük aylık ödemeli kredi kullanımı tüketicinin cebinden çıkan parayı çok artırabilmektedir. Uzun vadeli kredilerde ödenen para, ana paranın katlarına ulaşabilmektedir."
Etiketler: , , ,

Yazar Hakkında

Haberin ve bilginin kaynağı http://defoluhaber.blogspot.com/ Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz