Baklavaya Dikkat

baklava defolu haber
 Aman Baklavaya Dikkat !!

Baklavanın başkenti Gaziantep’in önde gelen üreticilerinden gelen bilgiler doğrutusunda baklavaya şunlar ekleniyor“Şeker yerine glikoz şurubu kullananların olduğu söyleniyor. Glikoz şeker hastalığına neden oluyor. Glikoz şurubuyla yapılan baklava boğazda yanma hissi uyandırır. Aynı zamanda tereyağı yerine margarin yada sıvı yağı ve asit oranı yüksek tereyağı kullanmak midede yanma hissi uyandırabilir. Sert unundan yapılan baklava daha lezzetli olur. Baklava hamurunun daha ince olmasını sert buğday unu sağlıyor. Lezzetli baklava altın rengindedir. İnsanların gözünü, aklını kandırabilirsiniz fakat ağız tadını kandıramazsınız.”

Sağlıksız ortamda imal edilen ucuz tatlı ve şekerlerin daha çok çocuklar tarafından tüketildiğine çeşitli hastalıklara sebep olacak. "Kimi zaman ünlü markaların taklit ürünlerine de piyasada rastlıyoruz. Sadece bayram öncesi piyasaya sürülen adı sanı duyulmamış markalara rastlıyoruz. Bunlar merdiven altı üretilen ve sadece bayramlarda ortaya çıkan sağlıksız ürünler. Bu ürünlerin içeriği dahi tam olarak belli değil. Üretimde son kullanma tarihi geçmiş hammaddeler kullanılabiliyor. Özellikle bu dönemde vatandaşlar, üretim izni olmayan ve seyyarda satılan şekerleme ile tatlılara rağbet göstermemeli.
Etiketler: , ,

Yazar Hakkında

Haberin ve bilginin kaynağı http://defoluhaber.blogspot.com/ Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz