Bülent Arınç Washington'da açılışa katıldı

bulent arinc
ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) Washington DC ofisinde düşünce kuruluşlarının Türkiye uzmanları ve temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısı yaptı.

Toplantı, gazetecilerin kısa süre görüntü almasından sonra basına kapalı olarak devam etti. Arınç, toplantının ardından bir Türk giyim markasının Washington mağazasının açılışına katıldı.

Mağazayı gezen Arınç, burada yaptığı konuşmada, Washington'ın merkezinde bir dünya markasının satış mağazasını açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.  "Bir Türk markasının dünyada beğeniliyor olması bizim için büyük bir iftihar." diyen Arınç, Türkiye'nin son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğine değinen Arınç, her sektörde güzel üretimlerin yapıldığını, Türkiye'nin ekonomide fevkalade makro ekonomik göstergelere sahip olduğunu dile getirdi.
Sözlerini, "Bir Türk markası Amerika'ya bayrağı dikmişse, ticari anlamda söylüyorum, bunun toplumumuz tarafından da mutlaka desteklenmesi gerekir." diyerek bitiren Başbakan Yardımcısı Arınç'ın da katılımıyla kurdela kesme töreni düzenlendi. Arınç, mağazasının açılışının ardından da Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve eşi Fügen Tan tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Konutu'ndaki yemek basına kapalı düzenlendi.


Kaynak: www.trthaber.com

Etiketler: , ,

Yazar Hakkında

Haberin ve bilginin kaynağı http://defoluhaber.blogspot.com/ Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz