HDP parti kuruyor

BDP'de kongre sancısı tartışılırken, Türk siyaseti yeni bir partiye "merhaba" demeye hazırlanıyor. BDP ile seçimlere girme kararı alan Halkların Demokratik Partisi (HDP), BDP'den ve bağımsızlardan katılacak milletvekilleri ile Meclis'te temsil edilecek.

HDP 27 Ekim'de olağanüstü kurultayını yapacak. Bu kurultayın ardından partinin Meclis'e taşınması için düğmeye basılacak.

BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ile bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Halkların Demokratik Partisi'ne katılacak. Bu katılımlarla BDP'nin 29 olan milletvekili sayısı 26'ya düşecek. Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Leyla Zana'nın da haklarında bulunan "siyasi partilere 5 yıl üye olamama" yasağının aralık ayında sona ermesinin ardından HDP'ye katılması bekleniyor.

BDP gibi eş başkanlık sisteminin uygulandığı HDP'de genel başkanın kim olacağı ise 27 Ekim'de yapılacak kurultayın ardından belli olacak. HDP, yerel seçim stratejisini de belirlemiş durumda. BDP ile ittifak yapacak olan HDP, Doğu ve Güneydoğu'da BDP'nin adaylarını destekleyecek, Batı bölgelerinde ise kendi adaylarını ile seçim yarışına katılacak.
Etiketler: ,

Yazar Hakkında

Haberin ve bilginin kaynağı http://defoluhaber.blogspot.com/ Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz