Asker terhis tarihi belli oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Bakanlar Kurulu'na sunulan uzun dönem askerlik hizmetinin 12 aya indirilmesi için uygulamanın başlangıç tarihinin 1 Mart 2014 olmasının teklif edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı Milli Savunma Bakanlığı'na, uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesi uygulamasının 1 Mart 2014 tarihinden itibaren başlaması yönünde bir teklifte bulunulduğunu açıkladı.

TSK uzun dönem askerlik hizmetinin 12 aya indirilmesi ve angajman kurallarına uyulmasıyla ilgili olanların da dahil bulunduğu, güncel bazı konular hakkında açıklama yaptı.

Genelkurmay, "Uzun dönem askerlik hizmeti (Vatan hizmeti)nin 15 ay'dan 12 ay'a indirimesinin Türk Silahlı Kuvvetlerine yansıması ile ilgili detaylı bir çalışma yapılmış, alınması gereken tedbirler belirlenmiş ve Hükümet ile paylaşılmıştır. Uygulamanın başlangıç tarihinin 01 Mart 2014 olması yönündeki teklifimiz Milli Savunma Bakanlığı'na bildirilmiştir" açıklamasında bulundu.

KİMDEN GELİRSE GELSİN FİİLİ-ATEŞLİ UYGULAMALARA TEREDDÜTSÜZ KARŞILIK VERİLECEKTİR
TSK ayrıca "Kimden ve nereden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içine vaki olan/olabilecek her türlü fiili ve/veya ateşli uygulamaya Angajman kuralları çerçevesinde tereddütsüz karşılık verilmektedir/verilecektir" açıklaması yaptı.

Genelkurmay açıklamasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 17 Ekim tarihinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bulunan TCG Göksu Firkateyni'ni ziyaret etmesine ve personelin bayramını kutlamasına ilişkin fotoğrafları da sitesine koydu.

Etiketler: , ,

Yazar Hakkında

Haberin ve bilginin kaynağı http://defoluhaber.blogspot.com/ Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz