Obama: "Saldırıyı Esad rejimi yaptı"

BM Genel Kurulu'na hitap eden ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'deki rejimin 21 Ağustos'ta kimyasal silah kullandığına dair kanıtların açık olduğunu söyledi.

 

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin Ortadoğu'daki çıkarlarını korumak için askeri kuvvet de dahil olmak üzere tüm güç unsurlarını kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

BM Genel Kurulu'na hitap eden Obama, BM Güvenlik Konseyi'nin kimyasal silahların imha edilmesi için Suriye'ye karşı güçlü bir karar çıkarmasını istedi. Obama, bu süreçte gerekeni yapmaması halinde Esad rejimine karşı bazı sonuçların ortaya çıkması gerektiğini kaydetti.

ABD Başkanı Obama, yaptırımların ortaya konulmaması halinde BM'nin gerekeni yerine getirmekte başarısız olacağını söyledi.
Obama, tarihteki kimyasal silah mağdurlarını sayarken gaz odalarında öldürülen Yahudilerle birlikte Saddam Hüseyin'in zehirli gaz attığı İranlıları da saydı. Bu ifadeler, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye jest olarak değerlendirildi.

İran'ın nükleer programıyla ilgili meselenin diplomatik yollarla çözümü için gayret göstereceklerini ifade eden Barack Obama, Tahran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemeye kararlı olduklarını söyledi. Obama, İran'da bir rejim değişikliği peşinde olmadıklarını da sözlerine ekledi.

İşte ABD Başkanı Obama'nın konuşmasından bazı satır başları:
- Suriye krizi uluslararası toplumun çözmek zorunda olduğu en önemli sorunlardan biri.
- Suriye'de politik bir çözüm gerekiyor. Bizler ılımlı muhalifleri desteklerken Suriye halkının da ihtiyaçları karşılanmalı. Bizler politik süreçte devam etmeye kararlıyız. Artık soğuk savaş'ta değiliz.   
- Terörist saldırılara karşı ABD'yi korumak gerekirse herşeyi yaparız.
- Amerika ılımlı muhalefeti güçlendirmek için çalıştı ama bazı gruplar bunu hala kötüye kullanıyor.
- Suriye hükümeti, kimyasal silah depolarına ilikşin bilgileri vererek ilk adımı attı. Şimdi güçlü bir BMGK karar çıkmalı. Bu taahhütlerin yerine getirilmesini sağlamak için.
Etiketler: , , ,

Yazar Hakkında

Haberin ve bilginin kaynağı http://defoluhaber.blogspot.com/ Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz